3x Creatief met lijsten

3x Creatief met lijsten

Is het tijd voor iets nieuws aan de muur of heb je toevallig wat schilderijlijsten op de kop weten te tikken, maar weet je niet wat je ermee aan moet? Vooral schilderijlijsten bieden enorm veel mogelijkheden om op verschillende manieren te gebruiken. Zo pimp je niet alleen de lijst, maar ook je woning. In dit artikel lees je 3 manieren om jouw lijst creatief op te vullen.

Jouw kleine binnentuin

Doordat schilderijlijsten dieper zijn dan standaard lijsten, kun je hier een mooie plantenbak voor in huis van maken. De planten die hier het meest geschikt voor zijn, zijn lucht- en vetplanten. Aan de onderkant van de lijst kun je vetplanten en luchtplanten afwisselen en over de achterkant, zijkanten en bovenkant van de lijst kun je luchtplanten monteren door ze met een touwtje vast te maken. Lucht- en vetplanten zijn hier perfect voor, omdat ze weinig verzorging nodig hebben. Luchtplanten hoeven zelfs niet in de grond te staan, maar kunnen in de lucht hangen en zullen alsnog groeien. Zij halen hun voedingsstoffen uit de lucht. Je hoeft deze planten alleen af en toe te benevelen, dit kan één keer per maand of per drie weken afhankelijk van de warmte in huis. Om dit te doen, zul je het glas van de schilderijlijst weg moeten halen en je kunt ervoor kiezen om jouw schilderijlijst nog meer te verdiepen door met houten planken een extra bakje te vormen aan de achterkant van de lijst. Zo heb je meer plek voor de planten. Zorg er wel voor dat je altijd een beschermende binnenlaag in de lijst maakt, zodat het vocht van de planten en de grond geen effect hebben op de lijst zelf.

3x Creatief met lijsten

Prachtige inspiratie

Schilderijlijsten zijn ook de perfecte omlijsting van al jouw ideeën. Je kunt ze perfect gebruiken als inspiratiebord. Door de lijst, trekt het namelijk de aandacht én geef je het een bepaalde uitstraling mee die erg kan helpen wanneer je bijvoorbeeld een creatief bedrijf hebt opgericht. Je hoeft alleen het open vlak of de achterkant van de lijst te bedekken met een kurken plaat van de juiste afmeting en dan kun je al jouw mooie afbeeldingen, inspirerende quotes en ander werk op het bord prikken. Ook hiervoor verwijder je het glas van de lijst, maar daar vind je vast een andere creatieve oplossing voor! Je kunt deze optie ook gebruiken als memo-bord, zodat je altijd voor je ziet wat je allemaal moet onthouden. Perfect om jouw taken wat op te fleuren.

3x Creatief met lijsten

Geen glas, maar spiegel

Als je nog een echte eye-catcher voor in je huis zoekt, dan kun je van jouw schilderijlijst een prachtige spiegel maken. Hiervoor haal je wederom het glas uit de lijst en plak je aan de achterkant van de lijst een spiegel met het juiste formaat. Zo zie je jouw gezicht altijd met een prachtige omlijsting, waardoor het direct een stuk fijner is om jezelf te zien. Dit kun je zelfs doen met normale lijsten en is extra leuk om te doen met ‘collage-lijsten’, hier kun je de spiegels afwisselen met leuke foto’s om jouw spiegel extra te personaliseren.