Alles wat je wil weten over prefab tuinhuizen 

Alles wat je wil weten over prefab tuinhuizen 

Met een prefab tuinhuis ben je gegarandeerd van een buitenverblijf van hoge kwaliteit dat binnen no-time geïnstalleerd kan worden. Sinds het thuiswerken en de lockdown door het Corona-virus zijn tuinhuizen ongekend populair geworden. Steeds meer mensen kiezen voor een kantoor aan huis, of natuurlijk gewoon voor een luxe buitenverblijf om van te genieten tijdens de zomeravonden. Er zijn ontzettend veel verschillende buitenverblijven op de markt. Wij hebben een aantal belangrijke kenmerken en populaire buitenverblijven voor je op een rijtje gezet in deze blog. 

Alles wat je wil weten over prefab tuinhuizen 

Simpele buiten berging 

Ben jij niet zo’n fan van buitenverblijven of overkappingen, maar zoek je gewoon een plek waar je je fiets en de tuinkussens droog kunt bewaren? Dan is een simpele buitenberging goed genoeg voor jou. Veel nieuwbouwhuizen worden standaard opgeleverd met een kleine buitenberging. Deze zijn rechthoekig van vorm en doen precies wat je verwacht: je spullen droog houden. Let er bij het verdiepen in een simpele buitenberging wel op dat niet alle bergingen waterdicht zijn. In de winter of in vochtige gebieden kan het binnen in de berging toch vochtig worden, waardoor eventuele tuinkussens kunnen gaan schimmelen. 

Alles wat je wil weten over prefab tuinhuizen 

Buiten berging met overkapping 

Heb jij graag bergruimte in een buitenberging, maar zie je jezelf ook wel met een koud drankje onder een overkapping zitten in de zomer? Of juist in de winter, naast een open haard? Dan is een buitenberging met overkapping wellicht iets voor jou. Je kunt ervoor kiezen om een overkapping op maat te laten maken tegen jouw bestaande buitenberging aan, maar je kunt natuurlijk ook voor een prefab overkapping en buitenberging gaan. Zo weet je zeker dat de berging en overkapping bij elkaar passen! 

Prefab buitenverblijf 

Heb jij geen logeerkamer, maar wel een stukje tuin waar je niks mee doet? Laat dan een logeerkamer plaatsen in de vorm van een prefab tuinkamer! Natuurlijk kan je zo’n prefab buitenverblijf ook gebruiken als thuiskantoor of als tweede woonkamer – maar dan buiten, natuurlijk. 

Prefab buitenverblijven zijn er in ontzettend veel soorten en maten. Sinds de lockdown zijn er steeds meer en meer verblijven die mooie buitenverblijven aanbieden. De één maakt ze op maat, de ander hanteert standaardafmetingen. Het voordeel van een prefab model is dat je niet in de troep zit, in tegenstelling tot een buitenverblijf dat ter plaatse op maat wordt gemaakt. De meeste prefab buitenverblijven kunnen in één dag worden geplaatst. Ideaal, toch?! 

Wanneer je het buitenverblijf ook wil gebruiken als thuiswerkplek of logeerkamer, is het verstandig om voor een volledig geïsoleerd en geluidsdicht buitenverblijf te kiezen. Door je buitenverblijf te laten isoleren, kan je het hele jaar rond gebruik maken van de kantoortuin of logeerplek. Daarnaast bespaar je met goede isolatie ook energielasten: er gaat geen warmte verloren!  

Woon jij in een wijk met veel buitenspelende kinderen? Dat gepraat en gelach is leuk, maar soms wil je ook gewoon even in stilte zitten. Dan is een geluidsdicht buitenverblijf een echte uitkomst. Voltooi je dagelijkse werkzaamheden in een oase van rust, of trek je er ’s avonds alleen terug om te genieten van een mooi boek en een kopje thee.