De voordelen van een stalen binnendeur

stalen deur GewoonGers

Wil je je interieur afscheiden, maar toch de ruimtelijkheid behouden? Door een stalen deur met glas te plaatsen deel je de ruimte op, maar behoud je tegelijkertijd het lichtinval en het overzicht. Stalen deuren worden steeds populairder. Ze hebben een moderne, elegante uitstraling, maar daarnaast zijn er nog meer voordelen aan het kiezen van een stalen binnendeur. Hier zullen we uiteenzetten waarom een stalen deur een goede aanvulling is op de woning.

Creëren een optische eenheid

Een binnendeur heeft het voordeel dat een ruimte afgesloten wordt, maar het zicht dankzij het glas behouden blijft. Op die manier behoud je het overzicht. De kamer wordt optisch ook een stuk groter, doordat de eenheid in huis niet verloren gaat. Daarnaast passen stalen deuren moeiteloos bij verschillende interieurstijlen, van traditioneel tot modern. Door het stalen profiel zijn ze robuust, maar door de glaspanelen komt er natuurlijk licht de kamer binnen.

Volledig naar wens te maken

Omdat er verschillende soorten stalen binnendeuren zijn, kun je altijd iets kiezen dat volledig naar jouw wens is. Zo zijn er deuren voor in het kozijn of roomdividers. Bovendien is er de keuze tussen opdekdeuren, die gedeeltelijk over het kozijn heen vallen, en stompe deuren die volledig in het kozijn vallen. De deuren zijn op maat te maken, dus ze passen altijd.

Veilig en onderhoudsvrij

Een stalen deur is een veilige optie. Staal is een stevig, robuust materiaal, dat bescherming biedt tegen inbraak of weersomstandigheden. Ook zijn stalen deuren duurzaam, in de zin dat ze de tand des tijds goed kunnen weerstaan. Waar hout of kunststof kan kromtrekken of rotten, is staal enorm krachtig en bestand tegen alles. Een stalen deur biedt dus veiligheid en gemoedsrust. Daarnaast zijn stalen deuren zeer gemakkelijk in onderhoud. In tegenstelling tot hout heb je bijna geen onderhoud aan staal, omdat het bestand is tegen stoten, krassen of vervorming.

Geluidsisolerend en duurzaam

Stalen deuren zijn ook perfect voor de geluidsisolatie. Door de dichtheid van het materiaal en de mogelijkheid om dubbele beglazing te gebruiken, worden omgevingsgeluiden van buitenaf verminderd. Vooral in een drukke leefomgeving kunnen stalen deuren dus bijdragen aan meer rust en vrede in de woonsituatie. Behalve een veilige optie zijn stalen deuren ook een duurzame keuze. Staal is een recyclebaar materiaal, waardoor het geen schade toebrengt aan het milieu.