Groene wanden steeds populairder: dit is waarom! 

Groene wanden steeds populairder: dit is waarom! 

Bij groene wanden denk je waarschijnlijk direct aan de kleur groen. Maar zijn er echt zoveel mensen die hun muren groen verven? Welnee! Hoewel het natuurlijk een prachtige kleur is, wordt dit niet bedoeld met de populariteit van deze zogenaamde groene wanden. Met groene wanden wordt eigenlijk het gebruik van planten bedoeld. En niet zomaar planten, nee, een hele wand vol met groen! Op https://www.roessink.com/ vind je tal van voorbeelden. Deze wanden zijn zeer breed inzetbaar. Zowel in het interieur van bedrijven als thuis. Maar wat maakt deze wanden vandaag de dag zo populair? Wat levert het precies op? 

Betere luchtkwaliteit 

Het is geen geheim dat planten bijdragen aan een betere luchtkwaliteit. Tegelijkertijd is het ook een feit dat het met de luchtkwaliteit in de meeste woningen en kantoren slecht gesteld is. De luchtvochtigheid is in veel gevallen te hoog en er is te weinig zuurstofrijke lucht. Dit heeft tot gevolg dat er schimmels kunnen ontstaan en dat het brein van minder zuurstof wordt voorzien. Dat heeft gevolgen voor het humeur en de productiviteit. 

Groene wanden plaatsen is dan ook niet alleen een goed idee thuis om het wooncomfort te verbeteren, maar ook op kantoor. In een zuurstofrijke omgeving kan er veel beter gewerkt worden. Het brein functioneert beter en dat is duidelijk te merken. 

Groene wanden steeds populairder: dit is waarom! 

In huis helpen de groene wanden ook. Met name om de luchtkwaliteit te herstellen. Denk bijvoorbeeld aan het effect van de wintermaanden op de luchtvochtigheid. Wanneer de verwarming veelvuldig wordt opengedraaid, zien we dat de lucht in huis veelal te droog wordt. Dit is duidelijk te merken aan droge ogen en zelfs huidirritatie. Met een groene wand hou je de luchtvochtigheid op peil. In de zomer blijft het hierdoor juist koeler. 

Natuurlijke uitstraling 

Door de jaren heen zijn we de natuur steeds beter gaan waarderen. Dat kan ook niet anders. Zeker niet nu juist heel veel van de Nederlandse natuur is weggenomen. We zijn een dichtbevolkt landje. Nodig om alle mensen die hier wonen te kunnen huisvesten. Maar dit betekent wel dat we de natuur missen. Daarom vinden de meeste mensen het juist nu extra belangrijk om meer van de natuur in huis te halen. Met een groene wand geef je jouw woning natuurlijk direct een natuurlijke uitstraling. Dat oogt niet alleen heel mooi, maar past ook nog eens bij elke woonstijl van dit moment. Genoeg reden om voor een groene wand te kiezen dus. 

Groene wanden steeds populairder: dit is waarom! 

Ruimte besparen 

Planten zijn van essentieel belang in elke woning of kantoor. Maar wanneer je slechts over een kleine ruimte beschikt, kunnen deze plantenpotten veel onnodige ruimte in beslag nemen. Met een groene wand kun je dit voorkomen. Door planten op de muur te plaatsen, neem je namelijk geen werkelijke ruimte in beslag. Zo geniet je van meer groen in de ruimte en een absolute eyecatcher aan de muur, zonder dat dit ten koste gaat van de ‘gewone’ ruimte.