Soorten garagedeuren: welke past bij jou?

Soorten garagedeuren: welke past bij jou?

Vind je het lastig om een garagedeur te kiezen? Geen probleem! Wij helpen je in dit blogartikel door de verschillende soorten garagedeuren te bespreken. Lees snel verder en ontdek welke deur het beste bij jou past.

Sectionale garagedeuren

Sectionale garagedeuren zijn de meest toegepaste garagedeuren en worden vaak als vervangende deur geplaatst als een ouderwetse kanteldeur zijn beste tijd heeft gehad. De garagedeur is opgebouwd uit smalle panelen die verticaal boven elkaar worden gehangen. Tijdens het openen worden de panelen recht onder het plafond gehangen, waardoor je nauwelijks ruimteverlies hebt in de garage.

Sectionale garagedeuren zijn standaard uitgerust met een elektrische motor zodat je de deur eenvoudig kunt openen en sluiten. Aan de binnenzijde van de deur zit een handgreep zodat je in geval van nood de garage alsnog kunt verlaten.

De deuren zijn leverbaar in tal van kleuren en patronen zodat er altijd wel een sectionale garagedeur is die bij de gewenste uitstraling past.

Kanteldeuren

Kanteldeuren zijn van oudsher de meest toegepaste garagedeuren die er zijn. Dit type deur kantelt naar buiten toe tijdens het openen en wordt onder het plafond in de garage gehangen. Doordat het deurblad in tegenstelling tot sectionale garagedeuren uit één geheel bestaat, moet je veel ruimte in de garage vrijlaten zodat de deur geopend kan worden.

Bovendien zijn niet alle kanteldeuren goed geïsoleerd waardoor ze niet de beste optie zijn als je bijvoorbeeld tijd doorbrengt in de garage om je hobby te beoefenen. Toch zijn kanteldeuren nog steeds een interessante keuze als je de garage alleen wilt gebruiken om je auto in te parkeren of je fiets in wilt stallen.

Openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren zijn opgebouwd uit twee deurbladen die onafhankelijk van elkaar kunt openen en sluiten. De deurbladen zijn bijzonder goed geïsoleerd en kunnen indien gewenst met ramen worden uitgerust zodat je voldoende daglicht in de garage binnenkrijgt. Dat laatste is met name ideaal als je de garage als werkplek gebruikt of om je hobby in te beoefenen.

Roldeuren

Roldeuren voor garages zijn niet te vergelijken met de roldeuren die je bij opslagboxen tegenkomt. Een garage roldeur is namelijk veel beter geïsoleerd. De voordelen van het type deur (roldeur) komen verder wel overeen. Zo kun je de ruimte optimaal benutten om spullen in op te slaan, doordat het deurblad niet naar buiten toe kantelt. Daardoor hoef je de oprit in principe niet vrij te laten en hoef je je geen zorgen te maken dat tijdens het openen van de garagedeur het deurblad tegen je fiets of auto komt.

Win advies in bij een garagedeur specialist

Heb je na het lezen van dit artikel nog vraagtekens bij welke garagedeur het beste bij jou past? Dan adviseren we je om een garagedeur specialist om advies te vragen. In de showroom kun je de verschillende soorten garagedeuren uitproberen en kun je advies krijgen over isolatie en de mogelijkheden om de deur naar je eigen smaak aan te passen.