Breng de lente in huis met deze 4 woontips

De lente is eindelijk in aantocht en dat betekent dat het weer tijd is om je interieur een frisse update te geven. Na de lenteschoonmaak, wat veel mensen doen om huis op te frissen is het ook leuk om je huis aan te passen aan het seizoen. Met een paar eenvoudige aanpassingen kun je jouw huis omtoveren tot een ware lente-oase. In dit artikel delen we 4 handige tips om de lente in huis te halen. Van kleurrijke accessoires tot lichte meubels, met deze tips geef je jouw interieur in een handomdraai een lente make-over.

Voeg kleurrijke accessoires toe

Een van de makkelijkste manieren om de lente in huis te brengen is door kleur toe te voegen. Denk aan vrolijke kussens, een lichtgewicht plaid of een kleurrijk vloerkleed. Daarnaast kan een leuke paastak niet ontbreken. Door te spelen met verschillende kleuren en prints kun je jouw interieur direct een frisse uitstraling geven. Breng een bezoek aan een Woonwinkel Leeuwarden om inspiratie op te doen en de nieuwste trends op het gebied van accessoires te ontdekken.

Kies voor lichte meubels

In de lente is het fijn om te kiezen voor een licht interieur dat zorgt voor een luchtige sfeer in huis. Denk aan een witte bank, een lichtgekleurde eettafel van meubelboulevard Surhuisterveen of een luchtige kast van natuurlijk materiaal. Deze meubels reflecteren het licht en zorgen voor een frisse en ruimtelijke uitstraling. Door een lichte ondergrond te hebben, kun je kleur toevoegen wat er daardoor uitspringt. 

Haal de natuur in huis

De lente staat centraal om de bloei van planten en bloemen. Een andere goede manier is daarom om de lente in huis te halen, door de natuur naar binnen te brengen. Zet een paar mooie planten neer, hang een groene krans aan de muur of kies voor accessoires van natuurlijke materialen zoals hout, riet of bamboe. Door de natuur in huis te halen creëer je een rustgevende en ontspannen sfeer die perfect past bij het voorjaar.

Verander van textiel

Een andere goede manier om je interieur een lente make-over te geven is door te spelen met verschillende soorten textiel. Vervang zware gordijnen voor lichte exemplaren, kies voor luchtige kussens en dekens en leg een vrolijk tafelkleed op tafel. Door te spelen met verschillende texturen en materialen geef je jouw interieur een frisse en vernieuwde uitstraling. Houdt tijdens het interieuren goed in je hoofd: weg met de winter en welkom de zomer.