Maatwerk meubels die jouw woonkamer kunnen verrijken 

Maatwerk meubels die jouw woonkamer kunnen verrijken

Sommige mensen schrikken als ze het woord ‘maatwerk’ horen. Meubels die met de hand door een vakkundige in elkaar worden gestoken, volledig aangepast aan jouw wensen, zijn nochtans een perfecte manier om je woonkamer extra persoonlijk te maken. En zie bieden enkel voordelen! 

Helemaal voorzien aan jou behoefte 

Het grootste voordeel van maatwerk is dat je meubels volledig aansluiten aan wat jij nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een tv meubel op maat in je woonkamer waarbij rekening wordt gehouden met de grootte van je tv en je dvd collectie. Maatwerk tv-meubels bieden meer vrijheid en staan je toe om woontrends in je woonkamer te gebruiken zonder op te offeren aan functionaliteit. Maatwerk is ook de beste manier om moeilijke kamers met ongewone vormen of venster plaatsing mooi in te richten. Want een tv meubel op maat kan precies worden gemaakt zodat het tegen je muur past, bijvoorbeeld. Je hebt een volledige vrijheid bij het kiezen van materiaal, vorm en kleur. 

Ga mee met de trends 

Net zoals in de mode, volgt ook interieur steeds veranderende trends. Met maatwerk combineer je jouw persoonlijke stijl met wat populair is, waardoor je minder gelimiteerd bent. Zo kan je de nieuwste woontrends met kleine persoonlijke aanpassingen laten verwerken in je meubilair. Buiten maatwerk tv-meubels zijn ook tafels, kasten en zetels verkrijgbaar op maat. Soms kan je zelfs je deuren op maat laten maken. Deze uniformiteit laat je huis meer netjes lijken, met een uniforme maar trendy stijl. Een andere optie is om een aantal heel neutrale meubels op maat te laten maken, zodat je het decor erom altijd aan de veranderende trends kan aanpassen. 

Welke andere voordelen biedt maatwerk? 

Buiten de persoonlijke touch heeft maatwerk ook nog een paar praktische voordelen. Meubilair op maat is namelijk beter voor het milieu, omdat er meer controle is over het gebruikte materiaal. Dit soort interieur gaat ook langer mee. Deze duurzaamheid betekent dat hoewel de initiële aankoop wat duurder kan zijn, meubels op maat op lange termijn goedkoper zijn omdat ze minder vaak vervangen moeten worden. En je steunt ook nog lokaal vakwerk, wat altijd aan te raden is.