De voordelen van het renoveren van je trap

mogelijkheden trap modernisatie

De trap is vaak het meest in het oog springende onderdeel bij het betreden van een woning. De eerste indruk van een trap kan zo dus ook direct de algehele sfeer in jouw hal bepalen. Een trap kan na verloop van tijd echter slijtage vertonen, wat betekent dat het de hoogste tijd voor een  traprenovatie is. Lees verder wat de de voordelen zijn om jouw oude en versleten trap te renoveren. 

Een oplossing die kosteneffectief is 

Het installeren van een gloednieuwe trap kan extreem duur zijn. Een eenvoudige renovatie is echter een veel kosteneffectievere manier om een oude, vermoeide trap nieuw leven in te blazen. Een traprenovatie met kant-en-klare overzettreden en stootborden kan jou goed helpen om de indruk van maken van een gloednieuwe trap.  Maar dan voor slechts een fractie van de kosten. Klinkt dat niet prachtig?

kosteneffectieve traprenovatie

Een kleine verandering, met een groot verschil! 

Kleine veranderingen aan jouw bestaande trap kunnen een groot verschil voor de ambiance van jouw bestaande ruimte maken. Door in plaats van houten balusters bijvoorbeeld glas aan de balustrade van je trap toe te voegen, zal het ontwerp van de trap een modern, minimalistisch plus ruimtelijk gevoel schenken. Glas zal zelfs de kleinste ruimtes eens stuk groter en helderder doen lijken. 

Als jij een traditionele houten trap hebt, dan kun je ook overwegen om de spindels (de verticale palen tussen de leuning en de voet van de trap) te vervangen. Of de de grotere verticale palen aan de onderkant van de trap en overloop, die de leuning ondersteunen door nieuwe exemplaren om te wisselen. Het vernieuwen van een trapleuning aan de muur bij de trap, die na verloop van tijd ook moe en versleten zal worden, zal jouw trap er ook voor een klein bedrag weer beter uit laten zien.

Het voegt stijl en elegantie toe 

De belangrijkste reden waarom je een trap renoveert, is simpelweg dat het zo een frisse nieuwe look aan jouw inrichting thuis toevoegt. Misschien heb je een oude, uitgeputte eikenhouten trap. En wil je deze graag wat moderniseren of een vleugje meer stijl aan je huis toevoegen. Er zijn dan honderden verschillende design opties, dus is het belangrijk om deze goed te verkennen. Zodat je er achteraf zeker van kunt zijn dat jouw nieuwe trap stijl en kleur uiteindelijk in overeenstemming met de omgeving is waarin de trap zich bevindt. Opdat het eindresultaat de gewenste impact heeft. 

mogelijkheden voor traprenovatie

Het kan de veiligheid verbeteren 

Een versleten trap kan een veiligheidsrisico vormen als de fundering ervan losraakt. Of als er onvoldoende verlichting is waardoor de trap moeilijk te zien is. Of als de traptreden (te) glad zijn. Elke trap moet ook aan minstens één kant een leuning hebben. Door jouw trap te moderniseren, om zo de gevaren ervan te elimineren, kan de veiligheid onmiddellijk verbeteren. Tips voor een veilige trap zal leiden tot minder zorgen, mogelijke valpartijen en ongewenst letsel.  

Een traprenovatie is bovendien een goede gelegenheid om ervoor te zorgen dat jouw huis veilig voor jonge kinderen is. Het installeren van onder meer nieuwe spindels, met de juiste afstand van elkaar, en stootbalken voor open treden. Zorgen niet alleen voor een stijlvolle, maar ook een veilige trap. 

Zo, je hebt dus eindelijk besloten dat je jouw trap een opknapbeurt wilt geven! Zo kun je het huis gewoon wat meer up-to-date maken. Voor welke aanpassingen jij ook kiest, ze zullen zeker veel voordelen opleveren! We wensen jou daarom ook veel plezier met je nieuw gestylde trap. 

veilige trap