Een nieuwe vloer voor je woning; waar let je op?

nieuwe vloer

Op het moment dat je een nieuwe vloer voor je woning moet gaan kiezen, zijn er veel verschillende opties die je af kunt wegen. Zo is het in eerste instantie belangrijk dat je voor een materiaal kiest. Je kunt bijvoorbeeld een pvc vloer leggen in plaats van een laminaat vloer. Daarnaast heb je ook nog de keuze voor de verschillende kleuren die de vloer kan hebben. Tot slot is het legpatroon belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld voor de populaire pvc visgraat vloer kiezen. In dit blog bericht geven we je graag meerdere tips voor het kiezen van een nieuwe vloer voor je woning. 

Kijk altijd naar je interieurwensen 

Als je op het punt staat om een nieuwe vloer aan te schaffen, is het belangrijk dat je gaat kijken naar de rest van het interieur. Een vloer kan namelijk erg dominerend zijn in een interieur. Als de vloer niet past bij de rest van het interieur, geeft het al snel een rare uitstraling. Zorg er daarom voor dat je de vloer goed bij de rest van het interieur combineert. Je kunt bijvoorbeeld voor een eiken visgraat vloer kiezen als je een klassiek of landelijk interieur hebt. De kleur van het eiken past dan namelijk er goed bij de rest van het interieur! 

nieuwe vloer
Een eiken visgraat vloer

Wat verwacht je van de vloer? 

Nadat je naar het interieur hebt gekeken van de woning, is het belangrijk om te kijken naar je wensen van de vloer. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je graag wilt dat de vloer geluiddempend werkt of dat hij goed is voor vloerverwarming. In dit geval kun je er goed aan doen om te kiezen voor een pvc vloer. Vind je het echter belangrijk dat je de vloer gemakkelijk en snel zelf kunt leggen, dan kan de keuze wellicht sneller vallen op een laminaat vloer. Het is dus afhankelijk van jouw verwachtingen van de vloer welke vloer het beste bij je past. 

Wat is het legpatroon? 

Tot slot kun je ook nog een keuze maken voor het legpatroon van de vloer. Deze kan namelijk per vloer verschillen. Wil je graag een visgraat vloer leggen? Dan kan het erg leuk zijn om te kiezen voor eiken hout. Je kunt deze vloer dan gemakkelijk in een visgraat patroon leggen door de vloer schuin te leggen. Daarnaast kan het natuurlijk ook zijn dat je een ander materiaal gekozen hebt. Een visgraat vloer kun je met de meeste materialen leggen, waardoor je zeker weet dat je een leuk patroon hebt gekozen! Heb je een grote ruimte die je moet vullen? Dan kan een walvisgraat vloer wellicht een zeer goede optie zijn om te overwegen!