Computers voor het gamen

Gaming computer

Naast werk en studie wil je je vast ook ontspannen. Misschien hou je wel van gamen maar heb je niet de juiste PC ervoor. Of je wilt een nog snellere. Wil je een gaming pc kopen Intel?  Je hebt keuze uit verschillende soorten PC’s. Het is allereerst handig om te weten wat de verschillen zijn tussen verkrijgbare Intel computers en welke het beste bij jouw wensen past. Bij lalashops heb je genoeg keuze om te maken. Je hoeft niet per se een nieuwe PC aan te schaffen, je kunt ook een refurbished computer kopen. 

De verschillen tussen een normale pc en gaming pc

Het verschil tussen een ‘’normale’’ personal computer, oftewel PC en een gaming pc, is het type processor. Tegenwoordig hebben de meeste (nieuwere) PC’s minimaal een i5 processor en is geschikt voor alledaagse gebruik: van kantoorwerk tot films kijken en lichte games spelen. Een gaming PC draait vaak op een intel i7 of i9 processor, dit is sneller dan bijvoorbeeld een i5 processor en zorgt ervoor dat je niet achterloopt bij een game. Echter heeft een normale PC ook een andere type videokaart. Een gaming PC bevat vaak een grafische videokaart waardoor je een heldere, mooiere kleuren ziet en de kwaliteit beter kan zijn voor je ogen.

Ook het uiterlijk van een gaming PC is vaak anders: het bevat bijvoorbeeld leuke lichtjes. Ook heb je speciale gaming toetsenborden en muizen, geschikt voor de gaming PC. Nog een verschil tussen een normale PC en een gaming PC is de prijs: door de snellere processor en betere videokaart, betaal je voor een gaming PC net wat meer. Gelukkig kun je dit ook refurbished kopen en is het ook geschikt voor jouw portemonnee. Ook ligt het net aan jouw wensen, aan welke specificaties de PC moet voldoen. Ben je (nog) geen geavanceerde gamer, of gebruik je het niet elke dag? Dan kun je bijvoorbeeld ook beginnen met een gaming PC met een i5 processor. Stem eerst af waar je precies naar op zoek bent en ga dan op zoektocht.

Verschillen van een game pc

Voor- en nadelen game PC

Er zijn natuurlijk een aantal voor- en nadelen van het aanschaffen van een gaming PC. Om met het positieve te beginnen: een gaming PC is dus speciaal gemaakt voor gamers, en biedt daarom de mogelijkheid aan om zwaardere games te spelen, maar ook voor uitgebreider gebruik dan alleen gamen. Ook is de weergave van de kleuren op het scherm veel beter door een hogere resolutie. Ook hoef je je geen zorgen te maken over een netwerk, je kunt het namelijk uitbreiden zodat je er niet aan vastgebonden zit. Ook doen multiplayer games het beter op een game PC dan op een normale PC. Tot slot heb je bij een gaming PC ook veel meer opslag.Naast de bovengenoemde waslijst aan voordelen, heb je ook nadelen. Om te beginnen de prijs. Het heeft een veel hogere prijs dan een normale PC, alhoewel je er ook een zelf kunt bouwen. Ook moet je rekening houden met dat een game PC wat groter is en meer lawaai kan maken, tenzij je investeert in een muisstille PC. Wil je ook op de bank kunnen gamen? Dan is een game-laptop misschien meer voor je geschikt. Als je op zoek bent naar een lange termijn krachtpatser voor het gamen, dan is een game PC een goede investering.

Computers voor het gamen