Hoe creëer je de perfecte slaapkamer oase 

Hoe creëer je de perfecte slaapkamer oase 

Jouw slaapkamer is vaak één van de eenvoudigste ingedeelde kamers van je huis. En over het algemeen wordt deze kamer niet door gasten gezien. Toch is het jammer dat daardoor deze ruimte vaak over het hoofd gezien wordt. Wij geloven dat de slaapkamer één van de belangrijkste en meest persoonlijke kamers van een huis is! 

Mensen brengen per slot van rekening gemiddeld meer tijd in hun slaapkamer door dan in welke andere kamer dan ook. Hoewel hier de meeste tijd slapend doorgebracht wordt, is onze slaapkamer de plek waar we onze dag beginnen. Het heeft dan ook een enorme invloed op het feit hoe we wakker worden. Ofwel met een energiek en positief gevoel, of moe en chagrijnig. 

Hoe creëer je de perfecte slaapkamer oase 

Meer dan alleen een plek om te slapen 

Wij geloven dus ook dat jouw slaapkamer zoveel meer is dan enkel een plek om te slapen. Een slaapkamer zou immers je ultieme toevluchtsoord moeten zijn. Het moet een ruimte van sereniteit en comfort zijn. Een oase waar jij aangenaam aan het einde van een zware dag kunt ontspannen. Dus als het interieur van jouw slaapkamer je niet het gevoel geeft dat dit een toevluchtsoord is, dan is het misschien de hoogste tijd voor een upgrade. Hieronder vertellen wij jou hoe je dit simpel realiseert. 

Ga voor een geschikt kleurenpalet 

Het opnieuw schilderen van jouw slaapkamer zou de eerste overweging voor het creëren van jouw perfecte oase van rust moeten zijn. De kleur van jouw muren heeft zonder twijfel een enorme impact op je algehele stemming. Wat betekent dat het selecteren van de juiste kleur voor de slaapkamer uiterst belangrijk is. 

Neutrale en koele tinten verstrekken vaak een gevoel van kalmte en ontspanning. Dit terwijl warme en heldere kleuren vaak energiek aanvoelen. Lichte kleuren helpen ook om een ruimte visueel uit te breiden. Terwijl de donkere kleuren meer gezellig en omhullend aanvoelen. Overweeg dus welke kleuren voor jou persoonlijk het meest ontspannend aanvoelen. En selecteer vervolgens een subliem kleurenpalet op basis van deze kleuren. 

Hoe creëer je de perfecte slaapkamer oase 

Selecteer het beste bed voor jou  

Het bed is uiteraard het allerbelangrijkste slaapkamer meubel en moet daarom als eerste worden gekozen. Overweeg daarbij eerst de maat. Ga voor een bed die ruim genoeg voor jou en je partner is. Zorg er daarnaast voor dat er minimaal 1 meter ruimte tussen het bed en de zijwanden of grote meubels overblijft. Om zo het bewegen in de ruimte te vergemakkelijken. 

Je bed is natuurlijk de ster van de show als het om je slaapkamer gaat. Dit bed zal dus de stijl van de slaapkamer dicteren. Maar ook de algehele esthetiek complimenteren die in andere delen van je huis weerspiegeld wordt. Een eenvoudig steigerhouten bed volgt daarbij bijvoorbeeld een moderne, minimalistische look. Een look die het perfecte middelpunt van jouw slaapkameroase vormt. 

Bezuinig niet op andere slaapkamer toebehoren 

Beknibbel bovendien niet op jouw matras, kussens en beddengoed. Door iets meer voor deze essentiële items te betalen, zal de kans op een goede nachtrust flink toenemen en voorkom je veelal ook nek- en rugpijn. Al deze keuzes zorgen voor een bed waar je aan het eind van de dag niet op kunt wachten om in te springen! 

Zorg voor veel opbergruimte

Om het serene oase gevoel van een slaapkamer te versterken, wil jij uiteraard al je spullen uit het zicht opbergen. Een kamer voelt altijd gastvrijer en comfortabeler aan als er geen rommel te zien is. Al jouw spullen moeten dus een eigen ‘thuis’ hebben om chaos in je slaapkamer te voorkomen. Dit geeft deze ruimte een ruimtelijk en rustgevend effect. 

Zorg er ook voor dat je ruime nachtkastjes met lades of deuren aanschaft. Hier kun jij al je prullaria prima in verstoppen. Gebruik daarnaast kabelbinders om alle draden achter het meubilair in de slaapkamer verborgen te houden. Plaats, indien mogelijk, om praktische redenen een bankje voor jouw bed. Dit is een geweldige plek om ‘s ochtends te zitten en schoenen aan te trekken zonder jouw opgemaakte bed te verstoren. Het is ook een prima plek voor het plaatsen van een badjas of andere mogelijke kledingstukken, die anders op de grond zouden kunnen belanden. 

Voeg natuurelementen toe 

Als laatste melden we dat natuurlijke elementen een kalmerend en meditatief effect hebben. Die zijn dan ook perfect voor in je slaapkamer. Er zijn talloze manieren om deze elementen in je slaapkamer te verwerken. Voeg bijvoorbeeld potplanten of vazen met verse bloemen toe. Hang foto’s of schilderijen met natuurelementen aan de muren. Of gebruik dit soort elementen onder meer in je beddengoed of vloerkleden. 

Gezien de hoeveelheid tijd die jij met slapen in jouw slaapkamer doorbrengt, zou je slaapkamer oase het toppunt van rust en vrede moeten zijn. Met de bovenstaande aandachtspunten kan ook jij de ultieme rustgevende ruimte creëren waar je graag veel tijd in door wilt brengen.