Tips om met een beperkt budget je badkamer te moderniseren!

badkamer moderniseren met een budget

Een badkamerrenovatie kan een flinke investering zijn en het is dan ook niet verwonderlijk dat veel Nederlanders hier een lening voor afsluiten. De kosten kunnen namelijk hoog oplopen wanneer je een sanitairzaak bezoekt. Als je nog even wilt sparen voor een volledig nieuwe badkamer, maar toch iets aan je huidige badkamer wilt vernieuwen, dan kun je de tips uit dit artikel volgen. Zo is het bijvoorbeeld de moeite waard om de wastafel van Badkamerplanet te bekijken, waar voor elke smaak en portemonnee een geschikte wastafel te vinden is. Lees snel verder voor meer tips! 

Wastafel 

Er zijn drie verschillende soorten wastafels verkrijgbaar: de wastafel, de waskom en de toilet fontein. De fontein wc is vooral geschikt voor een apart toilet op de begane grond. Wanneer je de wastafel in je badkamer verandert, is het belangrijk om deze stijl ook door te trekken naar de wc. Er zijn wastafels in allerlei soorten en maten verkrijgbaar, maar een gesplitste dubbele bak is een aanrader voor meerdere gebruikers in de badkamer. Voor minder dan €200,- kun je al een strakke, simpele wastafel kopen en hiermee de badkamer een zichtbare metamorfose geven. Omdat de wastafel een centrale plek inneemt en direct zichtbaar is, is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Naast reguliere wastafels zijn waskommen steeds populairder geworden en een echte trend. Vooral natuurstenen, antraciete of zwarte waskommen geven de badkamer een moderne en luxe uitstraling. 

Huis moderniseren

Kranen 

Moderne kranen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan elke badkamerrenovatie. Er zijn vele soorten kranen die beschikbaar zijn, waaronder hoge kranen, watervalfonteinkranen, en touchless kranen. Hoge kranen kunnen helpen om een moderne uitstraling te creëren, vooral wanneer ze gecombineerd worden met een waskom of wastafel. Waterval fontein kranen hebben een unieke stijl en kunnen een vleugje luxe toevoegen aan je badkamer. Touchless kranen zijn een populaire keuze vanwege hun hygiënische en gemakkelijke bediening. Bovendien zijn er verschillende afwerkingen beschikbaar, zoals chroom, geborsteld nikkel, mat zwart en koper, zodat je een afwerking kunt kiezen die past bij de stijl van jouw badkamer. Vergeet niet om bij het kiezen van kranen te letten op de kwaliteit, duurzaamheid en functionaliteit, zodat ze nog jarenlang meegaan. Met de tips in dit artikel kom je al een heel eind met het moderniseren van je badkamer met een beperkt budget!