Verhuizen? Zo pak jij zo efficiënt mogelijk in! 

Verhuizen? Zo pak jij zo efficiënt mogelijk in! 

Verhuizen levert altijd ontzettend veel stress op. Zonde, want het is het begin van een fantastische nieuwe start. Met een goede verhuizen checklist  en wat hulp van vrienden, familie en eventueel een verhuisbedrijf is het meestal ook zo gebeurd. Zeker als je ergens lang gewoond hebt, staat je oude huis vol met spullen waarvan je soms niet weet wat je ermee moet. In dit artikel geven we een aantal tips over het zo efficiënt mogelijk inpakken en minimaliseren van het aantal spullen dat je meeneemt naar je nieuwe huis. 

Haal de kasten leeg 

De grote meubels zijn niet het grootste probleem. Het zijn alle kleine prulletjes die ingepakt moeten worden waar het meeste werk in zit. Begin met het inpakken van je spullen dus met het leeghalen van alle kasten. Na het minimaliseren van je spullen (waar we je in de komende alinea’s mee gaan helpen), pak je deze spullen per categorie in in een verhuisdoos. Als je straks hulp krijgt van vrienden of familie, is het handig om de locatie op de doos te schrijven (keuken, badkamer, etc.). Zo weten jouw helpers straks precies waar ze de doos naartoe moeten brengen. 

Zoek je kleding uit 

Verhuizen is hét moment om eens kritisch naar je kleding te kijken. Haal letterlijk alles uit de kast. De dingen die je elke maand weleens draagt kunnen natuurlijk ingepakt worden, maar er liggen ongetwijfeld ook wat broeken op de onderste plank die je al jaren niet meer aan gehad hebt. Trek bij twijfel de kledingstukken die je al lang niet meer gedragen hebt even aan. Past het nog? Vind je het nog mooi? Zou je het nog dragen? Als je besluit een kledingstuk weg te doen: kijk even goed naar de staat van het kledingstuk. Moet het gewoon weggegooid worden of is het nog mooi genoeg om tweedehands te verkopen? 

Verhuizen? Zo pak jij zo efficiënt mogelijk in! 

Bekijk je apparatuur en keukenspullen kritisch 

Loop eens een rondje door je huis en bekijk kritisch welke apparatuur je het afgelopen jaar gebruikt hebt. Die broodbakmachine die je ooit met goede bedoelingen gekocht hebt, maar die nu al twee jaar onder in een keukenkastje staat, kan best weg. Veel apparatuur kun je met een beetje geluk nog doorverkopen, best handig aangezien verhuizen best duur is. Open wat keukenlades. Heb je alle borden, pannen, bestek etc. allemaal nog nodig? Misschien heb je iemand in je kring die het huis of gaat of gaat studeren, die je waarschijnlijk heel blij maakt met dergelijke uitzet. 

Verhuizen? Zo pak jij zo efficiënt mogelijk in! 

Bekijk overige spullen 

Het is eigenlijk heel simpel: gooi alle zooi weg! Waarschijnlijk heb je ook een heleboel boeken die je al jaren met geen vinger hebt aangeraakt. Tenzij dit boek een sentimentele waarde heeft kan dit gewoon weg. Werk tijdens het minimaliseren met verschillende stapels in huis. Maak een stapel met dingen die gewoon naar de vuilstort moeten, een stapel met dingen die je weg wilt geven aan mensen die je kent en een stapel met dingen die eventueel naar de kringloop of het goede doel kunnen. Wedden dat je een kwart van je spullen eigenlijk niet meer nodig hebt?