Waarom is het de moeite waard om in de tuin aan de slag te gaan? 

Waarom is het de moeite waard om in de tuin aan de slag te gaan? 

Veel woningeigenaren hebben een tuin. Dit kan een voortuin zijn, maar ook een achtertuin achter de woning. Nu kunnen de groottes verschillen, maar er is altijd wel wat van de grond te maken. Zo kan men ervoor kiezen om de tuin te verrijken met bloemen en planten. 

Maar ook meubelen kunnen een leuke toevoeging zijn. Voor de uitstraling, maar ook voor het gemak. Het kan om verschillende redenen de moeite waard zijn, om in de tuin aan de slag te gaan. 

De mogelijkheid om de focus te verleggen 

Werken doen we veelal achter een beeldscherm. Daar is in eerste instantie niets mis mee. Het kan de werkzaamheden sneller en efficiënter maken. Toch kent het nadelen. Men kan bijvoorbeeld klachten ontwikkelen. Lichamelijke klachten door dezelfde houding, maar ook mentale problemen door de hoogte van de werkdruk. 

Aan de slag gaan in de tuin, kan de ideale situatie zijn om je focus te verleggen. Je neemt letterlijk afstand van je beeldschermen. De computer, maar ook je smartphone waar misschien dagelijks tientallen appjes op binnenkomen. Misschien ontdek je dankzij deze werkzaamheden wel een nieuwe hobby, wat je voortaan meer ontspanning brengt. 

Waarom is het de moeite waard om in de tuin aan de slag te gaan? 

Het kan een effectieve work-out zijn 

Wil je werken aan je conditie? Dat kan vanuit een gezondheidsoogpunt zijn, maar ook omdat je je simpelweg fitter wilt voelen. Er zijn verschillende sportvormen die je daarbij kunnen helpen. Nu staat de sportschool niet op ieders favorietenlijstje. Daarbij kan het lastig zijn om een sport te vinden die wél voldoet aan je wensen of waar je überhaupt de tijd voor hebt. 

Wist je dat het een effectieve work-out kan zijn om in de tuin aan de slag te gaan? Op deze manier gebruik je namelijk verschillende spiergroepen. Je been- en kuitspieren als je hurkt om een plantje te poten en je armspieren als je de bezem gebruikt om het potgrond aan te vegen. Er zijn zelfs onderzoeken die uitwijzen, dat je tot 300 calorieën kunt verbranden! 

Waarom is het de moeite waard om in de tuin aan de slag te gaan? 

Je kunt een beter humeur krijgen 

Buitenwerken kan een goed middel zijn om je humeur te verbeteren. Dit heeft te maken met de buitenlucht en het zonlicht. Zo neemt je lichaam bijvoorbeeld vitamine D op. Dit geeft een signaaltje af naar de hersenen, waardoor het brein vervolgens een gelukshormoon aanmaakt. 

Dit kan ervoor zorgen dat je je beter voelt. Daarnaast kan buitenlucht juist weer klachten verminderen. Heb je bijvoorbeeld hoofdpijn, voel je je vermoeid of heb je concentratieproblemen? Een paar uurtjes in de tuin werken, kan al wonderen doen. 

Samengevat: Ga jij ook aan de slag in de tuin? 

Verdiend je tuin wat aandacht of een nieuwe update? Er zijn verschillende redenen om er een schep of bezem bij te pakken. Zo kan het goed zijn voor je humeur, conditie en je ziet de tuin opknappen. Wie kan daar nu niet van genieten? Als je nog op zoek bent naar meubelen of accessoires, dan kun je bij aanbieders als intenswonen.nl goed terecht. Wat ga jij ervan maken?