De belangrijkste gereedschappen voor huiseigenaren

Basis gereedschap voor elke huiseigenaar

Zelfs als je niet de handigste doe-het-zelver bent, zijn er vrijwel altijd klussen in huis die je zelf kunt aanpakken. Natuurlijk heb je dan wel wat benodigdheden nodig. Zo moet je soms materialen gebruiken. Ook heb je altijd gereedschap nodig voor het klussen. Het is immers van groot belang om het juiste gereedschap voor de juiste klus te gebruiken. Om te voorkomen dat je een klusjesman moet inhuren voor een reparatie die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren, noemen we in dit artikel de belangrijkste gereedschappen die elke huiseigenaar zou moeten hebben.

Tangenset

Het is onder meer een goed idee om een tangenset te kopen. Zo’n set bestaat meestal uit drie tangen. Hierdoor heb je vrijwel altijd een tang in huis die je nodig hebt voor de klus. Met een tang krijg je grip op een oppervlakte, al zijn er ook exemplaren die je juist kunt gebruiken om draden door te knippen. Doordat er meerdere soorten tangen zijn, is het niet meer dan logisch dat er vaak ook meerdere exemplaren in een gevulde gereedschapskoffer zitten.

Hamer

Wil je ergens een spijker inslaan? Dit wordt moeilijk met je eigen hand. Koop daarom een hamer! Dit type gereedschap ligt op elke werkbank en dat heeft een reden. Nou, eigenlijk zijn er meerdere redenen om een hamer in huis te hebben. Zo kun je deze tool gebruiken om een spijker ergens in te slaan of juist uit te trekken. Een hamer is daarnaast ook een handig hulpmiddel als je een verfblik wilt openen of een muurtje kapot wilt slaan.

Accuboormachine

Naast handgereedschappen zijn elektrische tools ook geen overbodige luxe voor veel huiseigenaren. Als je geen fan bent van deze gereedschappen is het een goed idee om te starten met een accuboormachine. Je zult namelijk niet snel geïntimideerd worden door deze tool, al is dit type gereedschap wel erg handig. Je kunt met een accuboormachine bijvoorbeeld schroeven in en uit oppervlakten draaien. Het is vooral een goed idee om een model te kopen met verwisselbare bits, zo wordt de accuboormachine veelzijdiger en handiger.

Dopsleutelset

Een dopsleutel werkt hetzelfde als een conventionele sleutel, maar wel een stuk efficiënter. Je hoeft geen tientallen sleutels kopen, in plaats daarvan is het beter om alleen een handgreep en uitneembare doppen in meerdere maten aan te schaffen. Zo heb je altijd een dopsleutel die geschikt is voor de klus. Draai er bijvoorbeeld bouten of moeren mee vast of los.