Maak een checklist voor je verhuizing

Checklist verhuizen

Verhuizen. Niet iedereen heeft het gedaan. Maar de mensen die ooit verhuisd zijn, weten hoe stressvol verhuizen kan zijn. In welke doos heb je nou dat kledingstuk gedaan, en heb je überhaupt wel je gereedschapskist uit de schuur gehaald? Verhuizen kan pure chaos zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Daarom hebben wij wat tips en tricks voor je, die de verhuizing veel makkelijker kan maken!

Een maand voor de verhuisdag

Begin een maand van te voren met de voorbereidingen voor de verhuisdag. 

Dit is misschien wel de belangrijkste tip! In deze fase moet je beginnen met een aantal dingen die lang kunnen duren. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het regelen van enkele documenten die nodig zijn voor zaken, zoals het verhuizen van je kinderen naar de nieuwe school, brandverzekering, etc. Als je nog geen verhuisbedrijf hebt gevonden, dan is nu het perfecte moment!

Een week voor de verhuisdag

Als je dit allemaal goed voorbereid, dan gaat de tijd wel snel. Een voordat je het weet is het alweer een week voor de verhuisdag! Nu moet je beginnen met het regelen van dingen die een beetje lastig zullen zijn als je het in je nieuwe huis moet doen. Je moet bijvoorbeeld alle geleende spullen teruggeven, zoals boeken en misschien gereedschap. Het is ook een goed moment om dingen in te pakken, vooral de grote en de dingen die je niet vaak gebruikt, zoals wanddecoraties, speciaal servies, etc. Ook dien je in deze fase het verhuisbedrijf te boeken als je dat nog niet hebt gedaan! Het is slim om hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen natuurlijk.

Een dag voor de verhuisdag

Het is zover, één dag voor de verhuisdag. In deze periode moet je beginnen met het leegmaken van je huidige huis. Je moet je koelkast leegmaken, al je spullen inpakken en alleen de dingen achterlaten die je nodig hebt voor de laatste dag. Vergeet ook niet om wat dozen klaar te zetten voor de spullen die je tot de verhuisdag gaat gebruiken. Het is ook een goed idee om het verhuisbedrijf te informeren over het schema. 

Op de verhuisdag

En dan, de laatste dag. Deze dag kan je gebruiken om alles in te pakken wat je dagelijks gebruikt. Bijvoorbeeld een tandenborstel. 

Als je dit allemaal hebt gedaan, dan is het eindelijk tijd om te verhuizen! Hopelijk kunnen deze tips je helpen om de verhuizing een stuk minder stressvol te maken. Veel succes, maar vooral ook… veel plezier in je nieuwe huis!