Maak een checklist voor je verhuizing

Checklist verhuizen

Verhuizen is een van de meest stressvolle dingen die je kunt doen. Gelukkig kom je met een beetje planning een heel eind. Je kunt bijvoorbeeld een checklist verhuizen maken waarin je alle taken opschrijft die je moet doen. Zo kun je overal rekening mee houden zonder iets te vergeten. Ideaal toch? Dus waar moet je op letten? Lees hier meer!

Een maand voor de verhuisdag

Allereerst moet je een maand voor de verhuisdag beginnen met de voorbereidingen voor de verhuizing. In deze fase moet je beginnen met een aantal dingen die lang kunnen duren. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het regelen van enkele documenten die nodig zijn voor zaken zoals het verhuizen van je kinderen naar de nieuwe school, brandverzekering, enzovoort. Je kunt ook beginnen met het zoeken naar een goed verhuisbedrijf door de bedrijven te vergelijken die je kunt vinden.

Een week voor de verhuisdag

De verhuisdag komt steeds dichterbij en ongeveer een week voor de verhuisdag moet je beginnen met het regelen van dingen die een beetje lastig zullen zijn als je het in je nieuwe huis moet doen. Je moet bijvoorbeeld alle geleende spullen teruggeven, zoals boeken en andere. Het is ook een goed moment om dingen in te pakken, vooral de grote en de dingen die je niet vaak gebruikt, zoals wanddecoraties, speciaal servies, enzovoort. Ook dien je in deze fase het verhuisbedrijf te boeken.

Een dag voor de verhuisdag

Als het nog meer één dag is voordat je gaat verhuizen, moet je beginnen met het “leegmaken” van je huis. Je moet je koelkast leegmaken, al je spullen inpakken en alleen de dingen achterlaten die je nodig hebt voor de laatste dag. Vergeet ook niet om wat dozen klaar te zetten voor de spullen die je tot de verhuisdag gaat gebruiken. Het is ook een goed idee om het verhuisbedrijf te informeren over het schema en om wat ruimte vrij te maken voor hun vrachtwagen om dichtbij of voor je huis te parkeren.

Op de verhuisdag

Eindelijk komt de verhuisdag. In deze fase moet je de woning waar je uit gaat verhuizen echt ‘leegmaken’. Je moet dus beginnen met het inpakken van de dingen die je tot op de dag van vandaag nog gebruikt. Vergeet ook niet om iets klaar te maken voor de lunch. Daarnaast moet je de verhuizers helpen en ze wegwijs maken. Succes!