Je huis eens écht onder handen nemen 

huis onderhouden

Voel jij je soms niet helemaal thuis in je eigen woning? Ben je uitgekeken op de huidige stijl van je interieur, mist je woning karakter of is er sprake van achterstallig onderhoud? Dan is het geen slecht idee om je woning écht eens goed onder handen te nemen. Je woning is namelijk de plek waar je eet, slaapt en tot rust komt. Het is dan ook niet onbelangrijk dat jij je ook echt thuis voelt in je woning. Wordt het tijd om van jouw huis een thuis te maken? Dan lees je hier waar jij rekening mee moet houden! 

Hoe zit het met je budget en de kosten? 

Wordt het tijd om je interieur te vernieuwen of om te verbouwen? Dit gaat natuurlijk ook gepaard met kosten. Niet onverstandig is om vooraf een budget op te stellen. Ga goed na hoeveel geld jij kunt besteden aan het vernieuwen van je woning. Merk je dat jouw budget lager uitvalt dan de kosten waarmee je te maken zal krijgen? Dan kun je besluiten om nog even te wachten. In enkele gevallen is geld lenen echter een beter alternatief. 

Het opstellen van een budget is verstandig

Heb je nog een prima bank, maar wil je graag een ander bankstel? Dan is het financieel gezien wellicht beter om te sparen dan om geld te lenen. Kan geld lenen financieel gezien aantrekkelijk zijn? In sommige gevallen wel! Stel bijvoorbeeld dat je dak dringend onderhoud nodig heeft. Wacht je te lang, dan kan er schade aan je woning en je interieur ontstaan. Dan kan het financieel gezien aantrekkelijker zijn om het benodigde bedrag te lenen. Het hangt dus echt van de situatie af of geld lenen verantwoord is. Nederlandse geldverstrekkers zijn verplicht om te toetsen of het verantwoord is om geld aan je uit te lenen. Dat gebeurt onder meer op basis van je inkomen. Er zal echter niet altijd getoetst worden of je het geld nuttig besteedt. Daar ben je zelf verantwoordelijk voor. 

Wat? 

Dan is het nog even de vraag ’wat?’. Wat ga je nu precies veranderen aan je huis? Als je een antwoord op die vraag wil, moet je ook een antwoord gaan verzinnen op een andere vraag. Welke vraag dan? Wat het meeste impact zou maken, wat je het meeste aantrekt en waarvan je denkt dat het de beste keuze is. Als je dit eenmaal hebt besloten, dan is het heel simpel en kun je door naar de volgende stap. Wel is het zaak om uit te gaan zoeken wat je in concreto wil. Een nieuwe keuken? Ja, maar wat voor nieuwe keuken? Welke functionaliteiten, kleuren, maten en ga zo maar door; je moet het allemaal weten en kunnen uitleggen aan iemand.  

Hoe? 

Dan is het tijd om na te gaan denken over hoe je het gaat doen. Om preciezer te zijn; of jij het gaat doen of dat je het iemand anders laat doen. Dit is afhankelijk van je eigen capaciteiten, de aard van de klus die gedaan moet worden, het budget dat je hebt en de kosten van een mogelijke installatie. Allemaal goed om mee te nemen in je overwegingen, dus denk er zeker eens goed over na. Heel veel succes, we hopen snel mooie resultaten van je langs te zien komen!