Wat voor soort wijnklimaatkast past bij je keuken? 

wijnklimaatkast

Wijn is een zeer populaire drank. Sommige wijnen worden zelfs beschouwd als een luxe artikel. Wil je jouw wijnflessen koel en droog bewaren? Dan moet je een wijnklimaatkast kopen bij een wijnkastenshop zodat je gegarandeerd de beste kwaliteit wijnkast hebt. Er zijn verschillende soorten wijnklimaatkasten op de markt, maar ze hebben allemaal hun eigen speciale kenmerken. Deze kenmerken kunnen jou helpen beslissen welke beter bij jouw keuken past dan andere. 

De inbouwkast is ruimtebesparend. 

Een ingebouwde wijnklimaatkast is geweldig om ruimte te besparen, want het kan in elke keukenhoek of zelfs achter een deur worden geplaatst. De inbouwkast is niet alleen handig en stijlvol, maar stelt jou ook in staat om flessen horizontaal op te slaan zonder dat je zorgen hoeft te maken dat het worden omgestoten door andere meubelstukken. 

De ingebouwde wijnklimaatkast kan niet worden verplaatst 

Kies je voor een inbouw klimaatkast? Dit betekent dat het model niet van zijn plaats kan worden gehaald. Dit komt omdat het permanent in jouw keuken is ingebouwd. 

oorsprong wijn

Inbouw wijnkoelkasten zijn ontworpen met hun eigen interne koelsysteem, zodat ze geen externe ventilatie of verwarming nodig hebben zoals andere koelkasten. Het nadeel van deze wijnklimaatkasten is als je deze probeert te verplaatsen of te demonteren voor reiniging of reparatie, zullen ze waarschijnlijk niet meer goed functioneren. Dit komt door het gebrek aan ventilatie dat hun koelsystemen nodig hebben. Woon je in een appartement met beperkte opslagruimte, dan past dit type klimaatkast voor wijn misschien beter in jouw levensstijl. 

De vrijstaande wijnklimaatkast is vrij verplaatsbaar

Een vrijstaand model kan van kamer naar kamer worden verplaatst. Wil je jouw wijnen in de keuken bewaren, maar heb je geen ruimte op het aanrecht? Kies dan een vrijstaand model. Een vrijstaande wijnkoeler kan ook in jouw eetkamer of woonkamer worden geplaatst, zodat je er gemakkelijk bij kunt tijdens etentjes. 

De staande wijnklimaatkast 

Het staande model is niet gemakkelijk door het huis te verplaatsen omdat het meer gewicht en omvang heeft dan zijn vrijstaande tegenhanger. Er zijn in bepaalde situaties toch aan dit type wijnkast. Ze hebben meestal meer schapruimte dan andere types, ze zijn gemakkelijker voor kleinere budgetten omdat ze minder duur zijn. 

Elk van deze modellen heeft zijn voordelen om te overwegen 

Elk van deze modellen heeft zo zijn voordelen. De ingebouwde wijnkoeler is ruimtebesparend. De vrijstaande modellen zijn, makkelijk verplaatsbaar. Dit is vooral handig als je jouw wijnklimaatkast op speciale gelegenheden op een andere plek wilt neerzetten. 

Nu weet je wat voor soort wijnklimaatkast in jouw keuken past! 

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een wijnklimaatkast. Bedenk eerst hoeveel ruimte je hebt en waar je de kast wilt hebben. Ga vervolgens na wat jouw budget is en of je je een van de duurdere opties kunt veroorloven. Zorg er ten slotte voor dat het model dat je kiest goed past bij de rest van de inrichting van jouw keuken.